fbpx
Ruim 12 jaar geleden is het Europese Distributiecentrum van Kyocera Mita in Beringe officieel in gebruik genomen. Het EDC fungeert als hub voor 75 landen in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Het EDC wordt beheerd door DHL Exel Supply Chain. Het logistieke proces en de implementatie zijn in samenwerking met IBM ontworpen.

Toegevoegde waarde

Dagelijks verlaten meer dan 14.000 printers, multifunctionele products (MFP’s) en toebehoren het 25.000 vierkante meter grote Kyocera EDC. De Kyocera-producten worden opgeslagen, verwerkt en op verschillende manieren gedistribueerd: direct naar klanten, naar regionale distributiecentra, of naar andere logistieke partners. DHL verzorgt ook een deel van de assemblage voor Kyocera Mita. Zo worden printers ter plekke onder andere voorzien van netwerkkaarten. De RDC’s zijn gevestigd in Milaan, Londen en Ierland. In de tweede helft van 2007 worden ook nog RDC’s geopend in Madrid en in Kopenhagen. Daarna zal waarschijnlijk in één van de Oost-Europese landen een RDC worden geopend.

 

Supply chain veranderingen

De keuze destijds om de Europese distributie te laten verlopen via een EDC en verschillende RDC’s is in 2005 genomen. In de jaren erna is samen met consultants van IBM gekeken naar de beste manier om dat gestalte te geven. Gekozen is voor Venlo als locatie voor het EDC omdat DHL en Kyocera Mita al partners waren en Venlo per spoor en water te bereiken is vanuit Rotterdam, waar verreweg de meeste Kyocera producten aankomen.

 

KYOCERA IS OKTOBER jl. UITGEROEPEN TOT MEEST BETROUWBARE PRODUCENT VAN KLEUREN MFP’S

 

CPSGROEP is trotse partner van KYOCERA en draagt dan ook de hoogst haalbare status”

Share This